Mijn favorieten

Verhuur

U wilt uw woning(en) verhuren. Hier komt veel bij kijken, want u doet zaken in een lastige markt met vaak wijzigende regelgeving. Welke huur kunt u vragen? Waar moet ik rekening mee houden? 
 
Neem daarom eens contact op met Piet Swart Vastgoed. Wij zijn op de hoogte van de laatste marktontwikkelingen. Wij kunnen u in een vrijblijvend gesprek van advies voorzien. Ook voor tijdelijke verhuur.

Wat wij voor u kunnen betekenen:
Stap 1: Het aanbieden van de woning
Na het bespreken van uw eisen, noteren van de eigenschappen van de woning en het adviseren/bepalen van de juiste huurprijs kan uw huurwoning uitgebreid en met alle kenmerken op funda.nl worden geplaatst.
Stap 2: De bezichtiging
Geïnteresseerde kandidaten worden uitgenodigd om de woning te bezichtigen en u wordt op de hoogte gehouden over het verloop.
Stap 3: De acceptatie
Wij ondersteunen en adviseren u over de kandidaten maar u neemt uiteindelijk de beslissing of u in zee gaat met de huurder.
Stap 4: De huurovereenkomst
Wij maken de huurovereenkomst op met de gegevens en eventuele bijzondere bepalingen, ook zorgen wij ervoor dat de huurder en verhuurder niet voor verrassingen komen te staan.
 
Tijdelijke verhuur
Momenteel staan er veel woningen te koop. Is tijdelijke verhuur een oplossing tegen de hoge lasten? 
Veel mensen hebben een nieuwe woning gekocht, terwijl de oude woning nog niet is verkocht. Als dit langer duurt dan verwacht, gaan eigenaren vaak op zoek naar mogelijkheden om de dubbele lasten te drukken. Als mogelijke optie om de kosten te drukken komt al snel tijdelijke verhuur ter sprake. 
 
Risico's
Het tijdelijk verhuren van een te koop staande woning brengt risico’s met zich mee:
- een verhuurde woning is mogelijk lastiger te verkopen.
- betaalt de huurder op tijd en hoe gaat de huurder om met uw woning.
- is er toestemming van de bank?
- wat zijn de fiscale gevolgen.
- wil de huurder de woning verlaten, zodra de woning is verkocht?
- is er kans op een wietplantage in de woning?

Goede screening is daarbij onontbeerlijk!